fredag 20 april 2007

Håll tassarna borta från familjerna

Ack nej, vad matt jag blir. Det sägs att folkpartiets nya utspel handlar om att flytta fokus från Leijonborg, men ändå. Det här är lika illa som förslaget om kvoterad föräldraförsäkring.

Det är klart att jag tycker att fler pappor ska vara hemma med sjukt barn men jag tycker inte att vi politiker ska gå in och bestämma över familjernas huvud.

Visst kliar det i många politikers fingrar. Många vill gå in och lagstifta och reglera såfort de hittar problem. Men, vad händer då med vårt utrymme att fatta egna beslut för vad som är bäst för oss? Och varför tror vissa politiker att de vet bättre vad som är bäst för familjen Svensson är familjen Svensson själva?

Vad kan vi förvänta oss härnäst? Att vi ska kvotera hämtning och lämning på dagis? Sen kanske vi bör kvotera vem som går upp på natten när bebisen skriker också? Och vem som byter blöjor?

Nej, det hela blir absurt. Nu när vi får hushållsnära tjänster kommer fler kvinnor att kunna arbeta mer, få högre inkomst och förhoppningsvis också komma längre i karriären. Då kan vi räkna med att många kvinnor kommer kräva att männen också stannar hemma med deras snuviga ungar.

Det här förslaget är ett tydligt exempel på förmyndarpolitik som begränsar vår frihet.

Inga kommentarer: