fredag 9 februari 2007

MagstarktHåkan Olander, före detta chefredaktör på Byggnadsarbetaren har skruva upp tonläget när han i veckan skrev bland annat följande i en artikel:


"En ledande företrädare för byggarbetsgivarna skrev nyligen att han hoppas att alla ska bli egenföretagare på 2020-talet (det vill säga att ingen ska vara anställd). Denna vision stämmer väl överens med arbetsgivarhögerns torped i regeringskansliet, Maud Olofsson, som vill dela ut F-skattesedlar nästan som flygblad"

och fortsätter sen...

"Arbetsgivarna göder konsulthöger och kramar extremister som vill avskaffa avtal och löntagare. När ska de ansvarskännande företagarna skaka lössen ur den blå linneservetten?"
.........................
Det är riktigt lågt att kalla oss som vill att det ska vara enkelt att skaffa F-skattesedel och uppmuntra fler till att starta eget för löss och torpeder. Men jag är inte förvånad med tanke på vad vi har sett och hört tidigare från Byggnads.
Nu tror jag inte att alla anställda kommer att bli egna företagare, men säg om det skulle hända i framtiden. Vad är det för fel med det? Det är deras val som vi måste acceptera. Det finns samhällen där fria val inte förekommer och jag tror och hoppas att ingen vill se den utvecklingen....
Inga kommentarer: