söndag 14 januari 2007

Brittiska pensionärer strikes back!

Kanske skulle man tro att äldre människor mest kampanjar mot fastighetsskatter och för högre pensioner. Men där tror ni fel! I England har pensionärer lanserat siten www.greenseniors.org , som är en aktivitssida för äldre som engagerar sig för en bättre miljö.

En undersökning förra året visade att pensionärer är den grupp som är mest miljövänlig i England. Över 90% återvinner sopor, fyra av fem väljer att duscha snarare än att bada och 79 % använder lågenergi lampor.

Flera äldre aktivister vittnar om att de blivit arresterade flera gånger men att de inte räds av ett eventuellt fängelsestraff eftersom de inte riskerar att förlora varken hem eller inkomst.

En pensionerad lärarinna berättar:
"When you get old, suddenly no-one listens to you anymore. Direct action makes me feel empowered. "I've still got the energy to do all this and that won't last forever. I know I'm in the final years of my life and I want to make the most of it.

Oavsett om man håller med dem eller inte är det skönt att se människor som väljer politiskt engagemang snarare än bingo efter pensionen. Kanske kommer även en liknande rörelse till Sverige..

Inga kommentarer: