fredag 8 februari 2008

Moderata europabudskap

Idag presenterade moderaterna den nya plattformen inför Europavalet 2009 och som kommer att ligga till grund för partiets politik. Den nya plattformen lyfter fram miljön, tryggheten, jobben och globaliseringen. Ansatsen är att använda Sveriges medlemskap till att göra Sverige bättre.

Jag tror att Junilistan kommer att få större problem detta val, inte minst därför att de inte längre framstår som anti-etablissemang och kan använda retorik som anspelar på David mot Goliat. Däremot är jag orolig för Sverigedemokraterna som kan anspela på nationella och protektionistiska budskap för att attrahera nya väljargrupper.

Läs gärna mer om vår rapport!

5 kommentarer:

Grue sa...

Det är för sent att vara orolig. Jag som har röstat på er i tre val har redan gått över till Sverigedemokraterna. Jag vill inte ha ett mångkulturellt samhälle eller imamutbildningar. Du kan hälsa dina partikamrater det.

Erik Almqvist sa...

Däremot är jag orolig för Sverigedemokraterna som kan anspela på nationella och protektionistiska budskap för att attrahera nya väljargrupper.

Intressant. Skulle du kunna utveckla ditt resonemang?

Anna König Jerlmyr sa...

Det beklagar ditt beslut, men det är inte val än. Det finns nog tid kvar för oss att få upp ögonen för de fördelar som kommer med att leva i ett mångkulturellt samhälle.

Varma hälsningar, Anna

Erik Almqvist sa...

Anna: Det är nog ingen som inte ser några som helst fördelar med ett mångkulturellt samhälle. Däremot är vi många som anser att nackdelarna väger bra mycket tyngre.

Anna König Jerlmyr sa...

Hej Erik,

Men det är för att integrationspolitiken inte fungerat. Nu när det sätts tydligare fokus på att nyanlända svenskar ska komma i arbete kommer vi förhoppningsvis inte invandrare att segregeras på samma sätt som tidigare. Då blir också fördelarna med det mångkulturella samhället tydligare.

Varma hälsningar, Anna