torsdag 31 januari 2008

Urladdning

Efter att idag haft sex klasspresentationer á 45 minuter känner jag mig helt slut. Det var givetvis fantastiskt roligt att få tala för alla begåvade elever på Stockholms Fria Gymnasium idag men nu måste jag försöka att samla ihop bitarna för att ta mig iväg till årsmöte i Vasastan- och Citymoderaterna. Beatrice Ask ska tala och jag ser fram mot att träffa alla, även om jag just nu bara skulle vilja sjunka ner i soffan framför Antikrundan.

Hushållsnära tjänster är på tapeten nu, enligt Almegas undersökning uppger 450 000 att de kommer att använda tjänsterna i år. Det visar på att avdraget blivit en stor framgång. Jag tror dock att det är viktigt att se över systemet som det ser ut idag. Jag tror att det vore bättre om Sverige kunde införa ett checksystem där skatten redan är avdragen, och att checkarna ska kunna köpas vid närmaste 7-eleven och Pressbyrå. Då slipper människor ligga ute med pengar samtidigt som det blir en större tillgänglighet.

Därutöver försöker jag kämpa för att fler tjänster ska ingå, som kemtvätt och IT-hjälp i hemmet. Att just IT-hjälp är efterfrågat bekräftades också av en undersökning tidigare i veckan från företaget Silentium. Mer av det goda således.

2 kommentarer:

Magnus sa...

Eller kanske online?! För sett till 7-Eleven-populationen (och till viss del Pressbyrån) utanför Sthlm, Gbg och Malmö har inte riktig Reitan Servicehandel överinvesterat i butiker som gör att alla invånare i landet kan nyttja avdragen.

Anna König Jerlmyr sa...

Visst är det så! Klart att bensinmackar och servicehandlare ska kunna sälja checkar också!

Noterade förresten att Göran Persson verkar gilla tjänsterna han också:-)