tisdag 16 januari 2007

Förvänta dig inget!

… så blir du lycklig. I alla fall funkar det för danskarna.

De senaste 30 åren har danskarna varit lyckligare än andra, i alla fall enligt studier om livskvalitet. Varför har länge varit ett mysterium, men nu tror sig forskarna ha kommit fram till en förklaring.

Danmark är egentligen något av ett medelland, varken bättre eller sämre än någon annan plats. I och med det har danskarna lärt sig att inte förvänta sig så mycket av livet. – Om du är stor förväntar du dig att vara på toppen hela tiden och du blir besviken om saker inte går din väg. Men om du är nere på botten som vi, så hänger du med, förväntar dig inte så mycket och ibland vinner du. Och det är mycket bättre, säger Kaare Christensen, professor i epidemiologi vid Odense universitet, till New York Times.

Ingen har glömt när Danmark vann EM i fotboll 1992 vilket skapade ”sådan eufori att landet sedan dess inte varit detsamma”.Enligt undersökningar förväntar sig dessutom danskarna mindre och mindre för varje år som går, jämfört med folk i andra länder. Så för varje år blir de än mer positivt överraskade när något bra händer

Källa: Realtid

Inga kommentarer: