torsdag 18 januari 2007

Det hänsynslösa drevets konsekvenser

Det var en givande nätverksträff i går på Shenet, jag träffade bland annat en lärarinna från en skola där jag debatterade under valet. Hon hade röstat på mig och hittat Shenet via mitt namn, och nu är hon ny medlem. Det är Maria Forssén som driver nätverket och hon är en riktig entreprenör som har förstått att kvinnliga nätverk är business och inte diskussionsklubbar om könsmaktsordningen.

Vi fick igår möjlighet att lyssna på Eva Kihström, jornalist, lärare i retorik och författare till boken Karismakoden om hur vi kan skapa oss en förbättrad personlig image.

Jag träffade också Ingegerd, en gammal skolkompis som redan då var en drivande och smart kvinna. Idag är hon chefredaktör på tidningen Elle Puls och hon bloggar också om träning.

Snart ska jag äta lunch med min duktige kollega Tomas Tobé. Vi har ett gott samarbete och är likasinnade när det kommer till politik. Han tillhör dessutom en av dem trevligaste i riksdagen! Läs gärna hans blogg! Efter lunch blir det besök hos Stockholms nya landshövding Per Unckel och i kväll besöker jag tidningen Neos fest. Jag rekommenderar att läsa repotaget om Erica Leijonroos, av Gunilla Kinn och Per Gudmundson. Hon är en moderat politiker som från ett liv som missbrukare tog sig tillbaka och var på väg att bli kommunalråd för Sundbyberg, något som TV4 satte stopp för. Idag är hon nyanställd på moderata riksdagskansliet och hon förtjänar all upprättelse hon kan få!

Inga kommentarer: