onsdag 31 januari 2007

Behovet av friskt blod....och valövervakning

Har precis kommit hem från ett möte med styrelsen för moderaterna i Vasastan. Det är en riktigt härlig samling människor med olika erfarenheter och med olika lång bakgrund i partiet. Jag tycker att Vasastansföreningen är ett utmärkt exempel på att engagemang kan tas tillvara från nya medlemmar. För ett par år sedan var det flera i styrelsen som inte ens var medlemmar i moderaterna men genom deras engagemang är de idag förtroendevalda i staden. Jag har länge försökt föra fram att vi ska vara ett öppet parti som välkomnar nya idéer och engagemang och att man inte ska behöva dela ut flygblad i femton år för att bli förtroendevald. Därför gillar jag vår förening där unga och äldre samlas och som fortfarande anser att kampanj och samtala med väljare är något av det roligaste och viktigaste vi vet.

Idag hade vi också möte med OSCE där jag är suppelant. OSCE är en parlamentarisk organisation som framförallt arbetar med valövervakning. Nästa val som ska övervakas kommer att äga rum i Armenien och i december blir det presidentvalet i Ryssland.

Angående behov av valövervakning.... Hugo Chavéz har nu gett sig själv än mer makt efter ett extrainkallat sammanträde i Venezuela. Han planerar nu reformer inom energisektorn, telekommunikation och försvar samt flera andra områden. Han säger själv att den nya lagstiftningen kommer att förvandla landet till ett socialistiskt samhälle. Det handlar såklart om maktmissbruk. Efter mötet skrek deltagarna "Länge leve socialismen". Vi kommer också snart att kunna uppleva att han nationaliserar gas- och oljemarknaden vilket kommer att beröra företag som BP och Exxon. Det finns alltså all anledning att oroas över utvecklingen och stödja dem som nu arbetar för att få till stånd demokratiska val i landet.

Klockan börjar bli sen och det är dags att packa, imorgon är det riksdagsinternat på konferensgård med moderaterna och vi ska vara kvar tills på fredag. Jag bad om att dela rum med Sofia Arkelsten men vi ska tydligen få var sitt rum själva, lyxigt, det har jag nog inte varit med om tidigare.

Inga kommentarer: