tisdag 6 november 2007

Ökade pensioner

Det ska kännas bra att bli äldre. Även efter 65.

När det går bra för Sverige och fler får jobb leder det också till högre pensioner.
För en pensionär med 12 000 kronor i månaden ökar pensionen före skatt med cirka 330 kronor i månaden nästa år. Det följer av att inkomstindex ökar.

Ett villkor för att pensionerna även i framtiden ska räknas upp snabbare är att regeringens jobbpolitik blir fortsatt framgångsrik. I det nya pensionssystemet finns nämligen en koppling mellan sysselsättningsutvecklingen och pensionernas storlek

1 kommentar:

Oskar Fredrik sa...

Jag tycker det är oerhört pinsamt att pensionärerna får 12.000 kronor per månad. En höjning med 330 kronor är rena skämtet!

Egentligen ska varje pensionär få 18.000 kronor per månad. Se till att regeringen ska ändra regler när det gäller avgångsvederlag som t.ex Ulrica Schenström (fettisdagsbullen) fått 2 miljoner kronor för sitt misskötsel på jobbet. Där förlorar jag mitt förtroende för moderaterna.

Det finns många orättvisor i vårt samhälle som politikerna inte förstår. Vakna och inse allvaret. Jag har sett många problem som har sopats under mattan. De har aldrig löst problem och sitter över oss som har det kämpigt.

Är ej socialdemokrat!