söndag 12 augusti 2007

Fredriks tal

Har tillbringat helgen med vänner och besök från Wien. Hann med att lyssna på statsministerns sommartal och jag var väldigt nöjd med innehållet eftersom det fokuserade på att minska arbetslösheten, på vikten av valfrihet och egenmakt och på fler kommande skattesänkningar för dem som tjänar minst. Det känns onekligen som om Fredrik Reinfeldt fortsätter att vara konsekvent med valprogrammet. Gott så. Han menar vidare att fastighetskatt och förmögenhetsskatt gynnar främst de välställda och att vi nu bör centrera våra skattelättnader för dem som har minst. Men, tyvärr så missar han då att slopandet av förmögenhetsskatten innebär att minst fem miljarder av placerade medel i utlandet kan komma tillbaka till Sverige och utgöra riskkapital till nya företag. Därför var slopandet av förmögenhetsskatten så viktig.

Statsministern gjorde också en viktig poäng när han meddelade att Mona på intet sätt är någon nykomling i politiken. Hon var de facto statsråd under tio år och hade stort ansvar över bland annat integrationspolitiken. Hon hade varit betydligt mer trovärdig om hon hade handling i bagaget när hon nu talar vackert om nya miljardsatsningar.

Läste förövrigt PJ:s ledare i Svd idag och han har kloka åsikter. Statens viktigaste uppgift är att trygga människors säkerhet och då har staten också ansvar för ett fungerande försvar. Men, annars kan vi gå med i NATO, vilket jag hoppas på. Tyvärr är den svenska opinionen allt för negativ så det krävs antagligen en hel del opinionsarbete innan fler politiker går ut och försvarar ett medlemskap.

Inga kommentarer: