söndag 3 juni 2007

Succé för nystartsjobben

Ja, vad säger man? Vilken match! Jag tycker att det var rätt beslut att av domaren att blåsa av matchen. Jag skulle inte vilja vara i 29-åringen skor idag. Jag läste att han inte kommer i håg händelsen så förstå ångesten dagen efter när han vaknar upp och är en av de mest jagade personerna i landet.

I dagens DN (ekonomidelen) så kan ni läsa om den utredning som jag har beställt av Riksdagens Utrednings Tjänst och som visar att snittlönen för de nystartsjobbare som fått jobb hittills är 18 415 kronor. Lönenivåerna är egentligen inte relevanta eftersom det är en vinst varje gång en person går från arbetslöshet och bidragstagande till arbete och lön. Men, sossarna har försökt utmåla det som att det handlar om att vi subventionerar jobb med 70 000 kronor i månadslön. Undersökningen visar att enbart 55 personer av fler än 8 000 tjänar mer än 35 000 i månaden.

Vi får inte glömma att Plusjobben, som brukar vara det alternativ som sossarna för fram och säger sig älska, när de kritiserar våra nystartsjobb är:

  • Skattesubventionerade till 100%
  • Har ett lönetak
  • Inte omfattas av LAS
  • Ska utgöra jobb som ingen annan gör, dvs det får inte handla om jobb som efterfrågas på den reguljära arbetsmarknaden

Nej, det känns verkligen skönt att veta att nystartsjobben har blivit en sådan succé!

Inga kommentarer: