måndag 21 maj 2007

Klart killen ska ha en F-skattesedel!

Pressmeddelande
2007 05 21

Riksdagsledamot
Anna König Jerlmyr


Moderat riksdagsledamot lovar att hjälpa Göran Persson

Förre statsministern Göran Perssons avtal med JKL kan vara olagligt. Skatteverket har
reagerat på Perssons avtal med JKL och menar att det inte kan räknas som näringsverksamhet. Den moderata riksdagsledamoten Anna König Jerlmyr vill nu rädda Perssons framtid som konsult.


- Klart killen ska ha en F-skattesedel! Jag har själv en bakgrund som PR-konsult och är medveten om de problem som reglerna kring F-skattesedel skapar, säger Anna König Jerlmyr.


- Sverige behöver fler företagare och det måste vara enkelt att starta eget. Kraven för att få F-skattesedel är på tok för tuffa. I uppstartsfasen är det rimligt att det enbart finns en uppdragsgivare. Därför kommer jag att ta upp frågan med finansministern och jag kommer att driva frågan i riksdagen till dess att vi fått en förenkling av regelverket, säger Anna König Jerlmyr.


Göran Perssons avgångsvederlag, på 121.000 kronor i månaden under ett år, kommer att minskas med samma belopp som han drar in till sin enskilda firma.


- Kan Persson gå från statligt bidragsberoende till egen försörjning är det en vinst inte bara för honom själv utan också för skattebetalarna, säger Anna König Jerlmyr.


Anna König Jerlmyr kommer att ta upp frågan med Finansministern under nästa frågestund samt skicka en skriftlig fråga för ett klargörande om huruvida regeringen avser underlätta för anskaffande av F-skattesedel

Inga kommentarer: