torsdag 8 mars 2007

P4 Extra

Eftersom min artikel i Expressen inte kan läsas på deras webbsida har flera hört av sig och frågat om de kan läsa den någon annanstans. På moderat.se finner ni artikeln i ett lite längre format.

Klockan 14 medverkar jag i programmet P4 Extra där jag ska diskutera män och jämställdhet.

Klockan 17 går tåget mot Örebro.

Nu ska det bli lunch.

1 kommentar:

LEO sa...

Bra artikel! Du har helt klart en poäng om att unga pojkar som förväntas vara män inte riktigt har en klar gränsdragning, för det är inte så många som vågar ställa det kravet.

Jag funderar lite över "Många av unga sexualförbrytare kommer nämligen från en trasig uppväxt och där föräldraansvar helt saknas. Det rör sig om kränkta män som i sin tur kränker kvinnor." Finns det statistik på det?

I min värld tycker jag att media har en väldigt stor roll i hur "accepterat" våldtäckt är. Det är sensation och man har pratat om hur riskfritt det är osv. Har inte våldtäcker ökat på grund av det? Kan inte den typ av mediabild locka fler att gå över gränsen?

I så fall har media också en del av skulden och måste ge en annan bild av våldtäcktsmannen. Det är den osäkre mannen som utåt är charmig på krogen men förnedrar människor för att han blev våldtagen som barn. Den sjaskiga gubben i mörka parken som har för liten penis för att våga ha ett normalt sexliv. Den psyksjuke som tuggar fragda och gör saker han inte förstår när de få hjärncellerna han har kvar slåss med varandra.

Med en sådan mediabild istället för nyfikna reportage om den häftige och normala mannen som våldtar i media så tror jag att färre skulle våga, färre skulle acceptera.

Sen får du tyvärr nog titta lite på hur dina systrar som står bakom feminism verkligen betraktar mannen. Han är ett djur, han kommer slå dig och förmodligen kommer han våldta dig. De måste tro det för att rättfärdiga sin elitism utövad med skrämselpropaganda. Jag har inte någonstans sett hur många procent det är som våldtar, hur många av dem som är psyksjuka, förvirrade eller ex. dömda brottslingar. Statistik får inte finnas.

Du som funderar över att lägga fokus på förövaren och skriver "Om det så krävs en Internationell Mansdag för att flytta fokus är jag beredd att gå med på det. För kvinnornas skull." skulle bli hatad många kvinnokämpar.

Varför? För att undersöker du män, då gör du män till offer istället för kvinnan. Du ser att män kan lagas och det är inte genetiskt, hittar en orsak och samtidigt kan skapa en bortförklaring. Och det håller jag med i, det får inte skapas en bortförklaring och straffet ska vara mycket mycket högre än idag. Men man måste, helt enkelt måste, se till förövaren, deras motiv, behandla och bota sjukdomen som finns. Om det så betyder att förbjuda pornografi, kampsporter, ishockey, vad vet jag, så är det värt besväret!

Tack för att du läste. Jag är medborgare och har ingen makt. Du är politiker och skribent, du har makten. Gör något :-)