fredag 19 januari 2007

Rocky


Har precis kommit hem från bion där jag såg senaste Rocky-filmen som har premiär idag. Jag kan inte säga att det var jag som valde filmen, även om det kändes kul med en nostalgitripp. Det är klart att film bedöms utifrån betraktarens upplevelse, men jag tyckte att de tidigare Rocky-filmerna mästerverk jämfört med denna. Det var som ett långt, utdraget och plågsamt farväl från Stallones sida till sin egen filmkarriär. Han vältrade sig i sentimentalitet med gamla klipp och ljuv snyftmusik. Göta Kanal var lite värre men inte mycket.

Annars var dagen riktigt givande som började med tidigt morgonmöte som berörde arbetsmarknadsområdet. Därefter besökte jag Länsarbetsnämnden i Stockholm för att uppdatera mig på den senaste statistiken och lära mig mer om hur arbetsförmedlingarna arbetar i Stockholmsregionen. Det var ett givande möte och jag upplever att arbetsförmedlingarna nu är mycket positiva till den tydliga inriktningen på machning. Tidigare gav ju som bekant den tidigare regeringen direktiv om att förmedla arbetsmarknadspolitiska program och inte jobb. Eftersom regeringen lyfter frågan om arbetsförmedlingarnas nya funktioner och ansvar lite senare i vår är denna verksamhet högaktuell. Inte minst då fler aktörer som Trygghetsråd, bemanningsföretag och fackliga arbetsförmedlingar träder in och kan förmedla arbeten.

Jag tillbringade eftermiddagen med en liten grupp unga moderata riksdagsledamöter. Vi försöker träffas då och då, inte minst för att uppdatera varandra om vad som händer inom olika frågor.

Om ni nu skulle vilja ha mer av Rocky rekommenderar jag istället serien Rocky av Martin Kellerman som finns samlade i bra album!

Over and out!

Inga kommentarer: